Realisatie van een energie-positieve woning in Doornenburg

Domotica in Plushuis Doornenburg

Omdat de juiste klimaatregeling in een Plushuis van groot belang is, hebben we gekozen voor de domotica van Loxone. De domotica regelt de samenwerking tussen de warmtepomp (voor verwarmen en passief koelen), de balansventilatie, de vloerverwarming en de zonwering. De domotica meet per ruimte de temperatuur en kiest vervolgens de beste oplossing om het gewenste klimaat te bereiken.
Door middel van CO2 sensoren wordt de kwaliteit van de lucht bewaakt (het huis is immers luchtdicht, dus goede ventilatie is belangrijk).
En mocht het ondanks de zonwering toch te warm worden, dan kan uit de bron (passief) koel water door de vloeren worden gestuurd. En dat kost bijzonder weinig energie, het water komt uit een bodembron, en hoeft dus niet extra gekoeld te worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *